Tuesday, August 4, 2009

Si Suami Mulut Jangan Cabul

Ni citer orang kawin la ni. Ada la kawanku punya kawan punya kawan ni, his wife has this cyst or something in her womb that makes her difficult to conceive. Tak tau la forever mandul or hanya susah nak mengandung. Tapi yang buat aku bengang ni si suami tu, boleh nak perli-perli wife dia mandul la, susah nak mengandung la, takde anak la... amboi amboi.. sedap mulut ye... Then her in-laws too are beginning to give her the same attitude.

Ni nak cakap ni.. si suami tu bukannya pegi check kat klinik pun samada entah-entah dia yang mandul ke, kan? Suka hati nak perli orang pulak. Kena ingat selalu, si isteri tu bukannya mintak jadi macam tu. Tuhan yang anugerahkan dia dapat penyakit/musibah macam tu. Jadi yang si suami perli-perli tu sebenarnya perli ciptaan Tuhan. Same goes to the in laws. You should be darn thankful it's not you who is impotent!

Put more pressure on the wife.. put la... lagi susah dia nak conceive, percaya la..

Don't ever say such things to a wife, especially when it concerns having a baby. Plus, you're mocking God in the same time. If she really can't have a baby, then it's written you won't have children. Most probably it's because the darn father (I'm talking about that guy) is not competent to raise a kid. Baru cabaran macam tu dah takleh handle. Pffttt...

Allah is Great.

5 comments:

biqque said...

mmg panasssssssss je bila ckp bab2 ni! penat jadi counselor! rasa cam nak rejam je kaum2 laki yg jenis cam mamat ni dlm laut merah! nampak sgt tak sayang bini! bahlol!

debyG! said...

ermmm...bukan nan kot??? hehehehe.. just doakan the guy dibukakan hati utk melihat diri sendiri dan menilai diri, suami dan keluarga... to the wifey... wake up.. n bak kata Beyonce "to the left.. to the left.."

Ely Hasrul said...

aku masih tingat mamat bongok kt opis ko yg ckp 'antara org2 yg lemah?' psl dpt baby girl.. jgn la smpai aku jumpak mamat tu.. eeeiii.. grrr...grrrr...

aku slalu pelik kt org yg rasa diri dia berkemampuan nih.. eh betoi ka ayat? ahhahah.. papi dulu takut aku xpegnen even tpanjat aku pegnen sbb dia ingat sbb dia anak tunggal so chances nk dpt anak tu zero la.. wahh xsangka aku dia rujuk diri dia dulu.. yg aku plak subur sgt la plakkkk hahahhahahaha

supersonic_teeth said...

jahatnyaaaa. kenapa laaa ada org mcm ni. dah berumahtangga tapi tatau lagi adab berumahtangga tu cemane. perihal peribadi suami isteri kena sama2 jaga, sama2 susah, sama2 senang. tapi mcm selfish pulak anak gampang sekor ni. (jahat ke aku panggil dia gampang? ah whatever)

elly mustafa said...

ada jugak suami mcm ni..betul la ckp aisha (aisha ke nyer komen kat atas tu? supersonic2 nih aisha je i tau..) anyway, susah senang tanggung la sama2..apesal plak beban mendapat anak tu diletak dibahu isteri..tak cukup ke lagi tanggungjawab yg lain yg isteri punyai..sigh..

p/s: tak paham dgn perangai org yg pada ketika dinikahkan, sedia hidup semati bersama kala susah dan senang.kengkadang cintanya melebihi mencintai tuhan sendiri, tapi bila ada dugaan, cinta diri sendiri saja? cissss...baik tak yah kahwin mcm tu..dib..mamat tu bukan sahaja not competent to be a father, cos i doubt he is a competent husband..