Tuesday, July 14, 2009

Illuminati: The New World Order



I have been eyeing this issue for as long as I can remember. No one to share my interest I decided to chuck it away, when some thought I was over-thinking the matter. And now with hubby’s interest in it, I become yet again aware of my surroundings. I’ve opened my eyes again.

Let me write in bahasa pasar, I hope to share this with all who (if any) reads this. And please, I’m not crazy this time. This would be my worst ever writing, no planning, just spontaneity.

Illuminati, mesti ramai yang tak tau pasal mende ni. Pernah dengar tapi tak pernah amik tau sedalam-dalamnya. Bunyi cam alumni aje, no harm whatsoever. But in fact I truly believe it is the Dajjal Mata Satu that we all Muslim should prepare ourselves for. I remember my mom told me when I was younger; “Be careful, the dajjal is America. Don’t worship them.”. I was totally clueless of what she was saying. Ni dah besar, pandai la cari sendiri apa tu dajjal. And yes, I finally agree that dajjal is the Illuminati.

Aku taknak la cerita sedalam-dalamnya apa itu Illuminati, sebab panjang sangat dan kompleks sangat sampai aku pun taktau nak start kat mana. But I know for sure its REASON and what it has ACHIEVED. Illuminati (some very big boys club secret society with billions of wealth and influence) ni hasutan syaitan yang tujuannya menyesatkan umat manusia, lagi-lagi kalau Islam, dan organisasi dia bukan kecik. Besar-besar belaka. Kita takkan mampu menandingi dari segi harta dan kekayaan, tapi dengan Iman.

Illuminati controls the top leaders worldwide, the pope, the media, the wars… anything gigantic, they own it. And what have they achieved? Everything around us that’s bizarre and hype and “in” and happening and “normal”. Yeap, and you think working 9-5 is normal? It’s one of their plans. Satu dunia kerja 9-5, apa yang tak normal, kan? Memang tak normal, bila kita sibuk mengejar kerja, dunia, duit dan lupakan Allah. Kan dah tak normal tu? Ye, aku tau aku bukan alim atau ahli tabligh, takyah la kondem dulu ye? Kita dengar lagi cerita BUKAN dongeng ni.

Apa kita fikir hiburan itu normal? Apa kita fikir gay dan homoseksual itu normal? Apa kita fikir berzina it normal? Shopping “biji saga” supaya kita sama taraf atau tinggi dari orang lain? Lawan sape lagi kaya? Menunjuk harta kekayaan sendiri (walaupun tak kaya)? Plastic surgery dan ubah ciptaan Allah yang sememangnya dah sempurna untuk setiap individu? Hip? Trend? Best? Benda syaitan memang best. It’s nothing of a new age. Ini dah macam kembali ke zaman jahiliah. Ini trend yang DIBINA untuk menyesatkan manusia. SESATKAN MANUSIA = OBJEKTIF SYAITAN. I see it’s really working and we are losing to infidelity.

Do you think all the above are what’s happening now? You think it’s a trend? If you go through the history of Illuminati, Masonary and what not, you’d see my point. They create money to control us, walhal Nabi berdagang guna sistem barter. Kan ke kita semua kejar duit aje sekarang ni? Sikit-sikit duit. Duit tak cukup. Hutang banyak. Kita dah jadi hamba duit. Because of that mothers have to go to work abandoning their children at home, patutnya dok umah asuh anak-anak jadi orang yang baik-baik. Since when feminisme stand for women right? Menindas kaum sendiri ada la. Unless single mothers need to support their family then it's another story. Itupun patutnya kerajaan yang tanggung ibu-ibu tunggal. Sad to say. Yes, kita dah terperangkap dalam sistem ni. We can never change the way it is, but we always have Iman to fight it.

How the hell did we get influenced? Senang aje, bila orang-orang besar dah disodokkan dengan kemewahan, harta dan kekayaan, siapa yang tanak tunduk pada kuasa-kuasa Illuminati ini? Dan mereka inilah yang akan jadi patung suruhan kuasa-kuasa jahat untuk menjalankan tugas-tugas penyesatan dan penghapusan. Sesat manusia, hapuskan Islam.. itulah tujuan dia. Sekarang bukan saja orang-orang kenamaan yang menjadi ahli kumpulan rahsia (secret society) a.k.a kumpulan syaitan, malah artis-artis yang berjaya dan terkenal menjadi patung suruhan terkini untuk menghasut manusia ke jalan yang lebih sesat. Dah la kita dah terikut sistem peraturan undang-undang ciptaan mereka, dengan rukun-rukun negara yang sama sedunia, ada pulak cara hidup sosial yang melampau artis-artis yang menjadi ikutan. Trend… why are we so sucked up with trend?

No, jangan fikir aku ni cakap kosong. If you’re wondering what the hell you’re doing here on earth? Well then you should re-think why the hell you’re here. I’m sadden of the fact that we are so trapped in this Zaman Akhir, and I can feel it’s really..really close to Kiamat. Di mana dajjal akan datang menyerang dari barat dan mengambil masa 40 hari untuk menguasai dunia kecuali Makkah dan Madinah. Dajjal akan hasut fikiran kita di mana perkara jahat adalah baik dan baik adalah jahat. Syurga itu neraka dan neraka itu syurga. Isn’t it so clear?

To me, Iman tu yang penting. Ilmu agama itu penting. Sebarang duniawi, itulah yang kita kena perati betul-betul. Whatever the world has to offer, say NO “with” Iman. Kalau tak kuat agama cam aku ni, kita start dengan membuka mata terhadap apa sebenarnya tujuan kita kat dunia ni. Apa yang sedang berlaku? Perang terhadap Islam, perangai sosial yang tak senonoh, sesat Iman, duitduitduit… Are we being brain-washed by them? Have they succeeded in convincing YOU the MODERN world?

Illuminati are not cool. Masonary: not cool. The New World Order: not cool. Skulls & Bones: not cool. It’s true that only the smart, rich, influential, powerful, are the favors of the Illuminati. That is why it’s always KINDA cool to be one of them… yea right, they are FOOLS. I must say they are proud to announce to the world they are one of them, probably people already know that if you’re one of them, you must be one hell of a person. Proud to be in the elite society; the secret society. When you’re in the society, you’ll be given wealth and fame, but in return you sell your soul.. literally. Gadai Iman, forever. Dah la tolong syaitan sesatkan manusia. Nikmat dunia best la, tapi cuba bayangkan anda sembah berhala… apa balasan akhirat? Haa.. fikir.. fikir…

It’s all a BIG plan. Untuk menyesatkan seluruh umat, tugas siapa?
Cerita pasal benda ni sampai mati pun takkan habis. Ni pun cerita takde kepala takde ekor, but my points are quite obvious. If I can wake at least one soul up, at least one person to open his/her eyes to the movement of the world, to make one person find out more about Illuminati, to let one person understand our fight against evil… then, I believe I have done my part.

Nothing is a coincidence. It’s written.
Tiada kebetulan. Semuanya tertulis.

Anas r a. berkata bahwa Rasulullah saw bersabda, "Tiada seorang nabi pun melainkan telah memperingatkan umatnya dari si buta sebelah dan pendusta. Ingatlah kami bahwa Dajjal itu buta sebelah matanya dan Tuhan kamu tidak buta. Tertulis diantara mata Dajjal itu 'kafir'." (HR Bukhari dan Muslim).

Dari Hudzaifah r. a. bahwa Rasulullah saw bersabda, "Suatu saat Dajjal akan muncul dengan membawa air dan api. Adapun yang terlihat oleh manusia sebagai air, pada hakikatnya adalah api yang mambakar. Sedangkan yang terlihat oleh manusia sebagai api, pada hakikatnya adalah air yang sejuk dan tawar. Barangsiapa yang mendapatinya diantara kalian, maka hendaknya ia memilih apa yang terlihat sebagai api karena pada hakihatnya ia adalah air tawar lagi baik." (Muttafaq 'alaihi).

Dalam riwayat lain, Abu Hurairah r.a. berkata bahwa Rasulullah saw bersabda, "Sukakah saya jelaskan kepadamu tentang Dajjal yang belum dijelaskan oleh seorang nabi kepada kaumnya. Sesungguhnya Dajjal itu buta sebelah matanya dan ia akan membawa berupa surga dan neraka, maka yang dikatakan surga itu sebenarnya adalah neraka." (HR Bukhari dan Muslim).

Don’t surrender yourselves blindly to the gems of life. We’re already in this Goddamn system, all we need is faith in Allah.

This is my belief. If I am wrong, kindly prove it to me. This is solely my opinion and my quest for Iman. But I know Allah will guide us if we open our hearts to the Almighty. AllahuAkbar!

10 comments:

akira said...

woohoo well written.
hopefully kambing2 yg tgh tido akan terjaga specially yg tertanam ayat coincidence dlm otak takleh kuar2 hahaha

Ely Hasrul said...

ye betol mmg dari dulu ko in issue nih.. aku sokong!

debyG! said...

pjg.. i x sempat baca lagi. tapi nak komen dulu.. as i said... its about time for me to care.. and to take things seriously and thoroughly... no more coincidence...

tq for the notes!!! though dakwah tu bukan 2 ways communication, i amik iktibar skrg jugak.. :)

ish..ish...if only i yg jumpa dat tabligh guys n bukan nan, maybe i da pegiiiiiii... rugi laaaaaaa..

biqque said...

...tengah berpikir...

...secara mendalam...

...compute and compare...

how to change the way the world is now?

...masih berpikir...

...lebih mendalam...

...langsung tak leh compute and compare dah...

coz WE, we brothers and sisters of Islam pun dibelenggu arus duniawi, WALAUPUN beriman kan?

akira said...

its not deep.not too deep if the sheep wake up and just stop sleeping

biqque said...

yeah...kita alpa...alpa dengan suapan utk mengira kambing yang melompat satu persatu...hingga semuanya terabai dimasa kaum itu terusssss menceroboh minda kita...

ah...dunia...dunia...

Liz said...

Dapat jugak comment akhirnya. Tapi dah lupa apa nak comment, sebab bengang kat network connection yg macam apa jer..

elly mustafa said...

byk bende dlm byk penjuru..yg penting, kita hidup secara sederhana dan saling ingat mengingatikan satu sama lain...

Anonymous said...

"peace"..

supersonic_teeth said...

http://www.jesus-is-savior.com/False%20Religions/Roman%20Catholicism/catholic_heresies-a_list.htm

hahahaha