Monday, July 12, 2010

Kimchi - Open for Orders

Apsal aku takde masa nak blog dah ni?????

Ok, setelah 8 jam aku berhempas di dapur nak buat makanan kegemaran aku, hubby and seluruh team Olympic Korea, kini Kimchi halal dari aku telahpun siap. 4 jam pemerapan, 2 jam penyediaan, 2 hari peram. so total berapa jam? 56 hours? Harga? RM8 je!! Berbaloi ke tak, terpulang pada individu. Bagi aku sangat berbaloi sebab aku suka makan kimchi. Ini je la diet terbaru aku boleh praktik. Makan dan makan lagi tanpa gemuk.. hahaha...

Gambar takde, tunggu la aku amik nanti. Nak blog pun takde masa camne? Ni aku nak pegi Avon pun tak pegi-pegi lagi. Patu kain kat umah dah bertimbun macam boleh buat tilam 'single' lagi satu. Belum tengok ladang nenas belakang umah aku, senget sebab kurang kasih sayang. hahaha... cian dia..

Kimchi Dibitz
RM8/pack (equivalent to taufufa packaging)
Ingredients contain fish sauce and sesame seed. Vegan harap maaf...
Bahan-bahan dan kawasan penyediaan halal. Eceh sekarang kawasan penyediaan pun kena halal.

Setakat area aku selalu lalu, aku deliver terus la. Kalau nak pos, kena invest packaging mahal sket, botol ke apa supaya tak tumpah. Harga pun kena lain la kot.

9 comments:

Ely Hasrul said...

woit aku lupa nak kol ko arinih.. mmber aku dh terliur acar mama. tlg la buat dia nk 2 bekas katanye.. dia pulak tgh pegnen alahai xsmpai hati rasenye..

esok aku kol ko (sbb aku ade perasaan ko xsmepat nk baca blog)

Biqque said...

wa mau rasa penangan lu punya kimchi lah...bleh? bila bleh dpt?

ghost said...

saya suka makan kimchi, hari-hari saya makan kimchi

supersonic_teeth said...

itu kimchi manyak sedap

elly mustafa said...

mmg sedap!!!! saya sudah try!!!hehe...itu la pasal u takde masa buat blog entry dib...sbb buat kimchi je dah 8 jam...cessss...

nicksham said...

hi salam.
tau benar kimchi ni amendanya,
cuma susah nk cari yg halal je,
ni dngar lak ada kimchi melayu. kalau resep nya sama rasa ok gak,
nk lah order sikit dulu,
nk rasa, kalau betul authenticnya maulh nnti order bertempayan2,
bgtau sikit cmana kalau sya nk pesan order ni,
sya penang area lah..

dibitz said...

hi nicksham,

private email saya utk order kat dibitz@gmail.com

penghantaran saya buat melalui poslaju la kalau penang area, tambah sikit kos penghantaran.. packaging berlainan (airtight).

dibitz said...

oh ye... resepi sama dont worry! :)

Liz Rohaizat said...

dib, sudah mkn. nak abes dah :(

nak buat sendiri, x jumpa2 lg hot pepper flakes. aiya.... camne nie? x lalu nak mkn dah.

here is my review. thanks again

http://charming-umi.blogspot.com/2010/07/in-love-with-kimchi.html

owh, ely sudah marah. dia ckp nape awak x anta kimchi kat dia? huhuhu