Tuesday, February 9, 2010

I Want To Break Free

Bila la agaknya aku takyah keje lagi????? Aku nak buat macam-macam. Niaga ke. Lepak ke. Shopping ke. Main-main dengan Humairah ke. Swimming ke. Jogging ke.

Tapi aku nak niaga. Nak niaga apa, gua pun tak tau lagi... hahaha... Most probably jumpstart my-kawaii.com. Maybe catering. Maybe teach in some tuition center. Something that I can enjoy.

Perempuan tak sepatutnya kerja la. Bertuah betul minah-minah arab, duduk rumah, shopping, makan sampai gemuk. Ini tak. Kerja mengalahkan lelaki. Feminisma apajadah, memakan diri sendiri je. Tak suka ke lepak aje kat rumah, tunggu laki bagi duit poket tiap-tiap bulan? Best apa.... hihihi aku suka.

Disebabkan perempuan pekerja yang disiplin dan berkaliber, peluang pekerjaan lelaki menjadi tipis. Ada kerja kosong admin untuk lelaki? Macam takde aje. Ada kot... tapi macam takde la. Ha, part tu aje dah beribu-ribu peluang bekerja sebagai admin adalah untuk perempuan sahaja (roughly speaking la).

Entah la labu.. pandai sangat orang buat sistem bangang ni. Pandai cam haram. Feminisme my arse.

The reward for being a dedicated full time housewife is far much greater.... Insyaallahhh........

8 comments:

debyG! said...

i feel u!

Ely Hasrul said...

kalu ko nk buat petisyen duk umah makan sampai gemok, soping amik duit laki aku nk sign dulu..

aku ade projek.. jom kite gossip

biqque said...

hai kalo laki aku bleh tanggung aku cam biawak idup, aku pun nak sign skinnnnnnnnnn!

-penat diperlakukan sebegini-

elly mustafa said...

penat diperlakukan sebegini????????? cessssssssssss..biawak idop??hehhe..

bes kan kalau tak keje..hmmm..jom kita brainstorming sket..

Muna said...

err...am a stay home mom..
tapi tak berapa goyang kaki jugak..
kita lah driver, kitalah bibik..
some asked me, tak boring ke duduk rumah je..err..my reply was,'er..i dont think i have time to be bored'..ngee...dah tu..home runs, school + extra classes runs, breastfeeding runs..err..all the runs..but true, above all the runs, its truly a rewarding job being a full time mom:) though, those lavishness kena berpada-pada lah since single income aje kan..:)

dibitz said...

skg ni la kita jadi biawak hidup. cam takde life aje. silap haribulan kena gelek ngan lori. hahaha...

tak keje tak semestinya goyang kaki aje. still wayyyyy better than living to other ppls' expectations. kalau keje, hari2 kena bagus je performance, sales target, kpi, kalau tak kena gelek lori lagi.

kalau jadi fulltime stay home wifey, we're our own boss. kalau berkecamuk rumahtangga, sendiri tanggung jugaaa... hahaha...

kalau kita keje... rumahtangga kita juga sendiri jaga maaa... semua kitaaaa jugaaaaa.... beban berkati2.

kira said...

tanggungjawab 'responsibility' tak sama lansung dgn 'job'

elly mustafa said...

bentes laaaaaaaa..kot..